Tervetuloa Santa's Hotels blogiin

Tässä kaksikielisessä blogissa kirjoitamme matkailusta Lapissa. Santa's Hotels on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa hotelli- ja majoituspalveluita neljällä paikkakunnalla Suomen Lapissa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiamme.

Monday 24 August 2015

Santa's Hotel Tunturin kesä muuttuu syksyksi


Elokuu on kääntynyt loppupuolelleen ja Saariselän alueen maastossa näyttää tällaiselta. Vihreä väri väistyy jo keltaisen tieltä tunturikoivikossa. Retkeilyreitit ovat vielä rauhallisia, mutta tulevana viikonloppuna alkaa lähimaastoissa vilkastua. Kesäkausi vaihtuu ruskasesonkiin. Ruskassa tavataan taas paljon kanta-asiakkaita, jotka ovat jo useita vuosia palanneet samaan aikaan nauttimaan ruskan väreistä ja Saariselän tunnelmasta. Nykyisin ruskasesongin mausteena ovat myös uudet, kansainväliset asiakkaat, joille toivottavasti ruskan värien lisäksi myös taivaan värit eli revontulet näyttäytyvät pimenevinä syysiltoina. Näin ruskan kynnyksellä voi vielä luoda pienen vilkaisun kuluneeseen kesään.

Kesäinen työkaveri ikkunan takana.
Kesällä päivärytmi Saariselällä on useimmiten rauhallinen. Bussilla liikkuvat ryhmät saapuvat tunturiin illansuussa ja lähtevät heti aamiaisen jälkeen. Myös itsekseen liikkuvat matkailijat viettävät päivänsä pääosin luonnossa eikä kylänraitilla maleksivia poroja häiritse kuin korkeintaan ohitse viilettävä lentokenttäbussi. Yllättävän paljon kesäiltoina oli kuitenkin matkailijoita liikkeellä, mikä Tunturissa kovasti ilahdutti!



Kuva: Juha Kauppinen
Kesäinen rauha Santa's Hotel Tunturissa on mennyttä aina, kun kalenteriin pyörähtää viikko 33. Silloin Jänkhällä Jytisee. Niin jytisi tänäkin vuonna. Jänkhällä jytisee on Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma, joka tänä vuonna järjestettiin 17. kerran.  Rekisteröityneitä osallistujia tapahtuma keräsi 2070 henkeä. 



Kuva: Juha Kauppinen
 Tapahtuma on koko Tunturille melkoinen herätys ja ponnistus kesän jälkeen. Yhtäkkiä niin hotelli kuin ravintolakin ovat lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä. Jytinöissä on kuitenkin jotain erityistä. Kiireestä ja suurista asiakasmääristä huolimatta tässä autotallijuhlista yleisötapahtumaksi kasvaneessa motoristien kokoontumisessa on säilynyt leppoisan rento ja iloinen tunnelma. Motoristit ovat mukavalla mielellä ja positiivisuus luo positiivisuutta. Kiitos kaikille osallistuneille!


Kunhan motoristit on saateltu kotimatkalle, alkaa valmistautuminen seuraavaan tapahtumaviikonloppuun. Rautaa Rajalle on jenkkiautojen kokoontumisajo, joka järjestettiin tänä vuonna 10. kerran. Tämä tapahtuma sai alkunsa Santa's Hotel Tunturin henkilökunnan harrastuksesta ja on kerännyt vuosittain vaihtelevan määrän autoja Saariselälle. Tänä vuonna mm. nautitiin aitoon jenkkityyliin drive in -leffasta.

Tunturissa oli aiemmin tehty päätös, että johtuen tapahtuman vähenevästä osallistujamäärästä tapahtuman elinkaari on tullut tiensä päähän ja juhlavuosi jääköön viimeiseksi. Jenkistit olivat kuitenkin eri mieltä. Ennätysmäärä 113 amerikkalaista autoa osallistui tapahtumaan ja asiakaspalautteen perusteella oli pyörrettävä päätös. Rautaa Rajalle saa jatkoa niin kauan kuin osallistujia riittää. Tässäkin on todettava, että asiakkaat äänestävät jaloillaan. Tai pyörillään. Taas nöyrä kiitos tapahtumaan osallistuneille!

Santa's Hotel Tunturissa huokaistaan pari päivää ja toivutaan  loppukesän tapahtumista, mutta katse on nyt tiukasti ruskassa. Talvikin kolkuttelee jo ovia, reilun kuukauden päästä voidaan odotella ensilumia. Toivotaan kuitenkin kaunista aurinkoista syksyä ennen sitä. Tervetuloa Tunturiin!

Santa's Hotel Tunturi / Eeva-Marja